Poetska i jezična posebnost jednoga hrvatskoga prepjeva Jesenjina / Poetičeskaja i jazykovaja osobennost odnogo horvatskogo perevoda Esenina - Sesar, Dubravka (2001)
Baveći se problemom prevođenja s dijalekta nekoga jezika na drugi književni jezik, suvremena translatologija previđa mogućnost obrnutoga prijevoda. Takvi su slučajevi u hrvatskome česti, npr. Shakespeare na kajkavštini, Goldoni na čakavštini. Ovaj se tekst bavi navedenom problematikom na primjeru Jakšićeva čakavskog prijevoda Jesenjinove poezije.
Projekt MZOS
HRV