Počeci metalurgije na Brodskom području - Durman, Aleksandar (Array, 2000)
U članku se obrađuje nekoliko nalaza bakrenih sjekira sa šireg Brodskog područja. Analize su pokazale da jedan dio njih uz bakar sadrži i određeni postotak arsena. Najstariji tipovi sjekira pripadaju badenskoj, a mlađi vučedolskoj kulturi. Na Brodskom području otkriveni su i prvi nalazi metalurških peći u sklopu naselja badenske kulture.