O tipologiji Kerberovih prikaza u antičkoj umjetnosti - Sanader, Mirjana (1998)
analiza postojećih i poznatih Kerberovih prikaza pokazuje da unatoč tome što stariji pisci govore o Kerberu kao o čudovištu s pedeset ili sto glava, u likovnoj antičkoj umjetnosti postoje samo tri tipa njegovih prikaza.
Projekt MZOS
HRV