Jedan život - dvije autobiografije. Problem "genija" u autobiografskoj prozi Borisa Pasternaka - Užarević, Josip (1996)
Jedan život - dvije autobiografije

U članku se uspoređuju dvije Pasternakove autobiografije, od kojih je jedna napisana u počecima njegova stvaralačkoga puta, a druga na kraju. Ta se usporedba vrši s obzirom na Pasternakovo shvaćanje "genija" i "genijalnosti".
Projekt MZOS
HRV