Prioriteti i perspektive u istraživanju etničkih skupina sjeverozapadnog Ilirika: primjer Japoda - Olujić, Boris (1999)
Narodi sjeverozapadnog Ilirika čvrsto su ugrađeni u kontinuitet života na ovim prostorima i tako postaju dio hrvatskoga povijesnoga identiteta. Budući da se danas nalazimo na određenoj prekretnici u etnohistorijskim istraživanjima, promišljanje je budućih puteva od ključne važnosti.
Projekt MZOS
HRV