R. Filipović's teori om laanord anpassning till det inlaanande spraaksystemet - Antunović, Goranka (Array, 2001)
I artikeln beskrivs Rudolf Filipovićs teori om laanords fonologisk, ortografisk, morfologisk och semantisk anpassning till det nya (inlaanande) spraaksystemet. Denna teori ligger till grund foer "A Dicionary of English Loandwords in Swedish" (1999), ur vilket exemplerna tagits foer att illustrera teorins olika aspekter.