Karakteristike jezika elektroničkog izdanja Vjesnika. The Fourth International Conference: Information Technology and Journalism - Journalism - Education for New Journalism, Dubrovnik, Inter University Center, 26 - 29 May 1999 - Boras, Damir (1999)
Na temelju lematiziranog korpusa tekstova elektroničkog izdanja Vjesnika iz studenog 1998. koji sadrži 536220 riječi (pojavnica) i koji je izrađen u okviru projekta "Modeli znanja i obrada prirodnoga jezika" na Katedri za dokumentalistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, analizira se čestotna (i) rječnička struktura jezika tog izdanja i uspoređuje s lematiziranim čestotnim rječnikom hrvatskoga jezika dobivenim na temelju Jednomilijunskog korpusa hrvatskoga jezika izrađenom u Zavodu za lingvistiku i objavljenim 1999, zatim s lematiziranim čestotnim rječnikom Večernjeg lista iz 1983. godine te lematiziranim rječnicima nekih današnjih hrvatskih književnih djela.
Projekt MZOS
HRV