Učenje na daljinu i mogućnost permanentnog stručnog usavršavanja preko interneta - Lasić-Lazić, Jadranka (Array, 1998)
U radu se govori o informaciji kao važnom strateškom izvoru i potrebu informacijskog obrazovanja za osobni i društveni napredak. Posebno se ukazuje na mogućnosti informacijskog obrazovanja kroz knjižnicu i umijeće služenja raznim izvorima informacija. Obrađeno je online učenje, svrhovitost i mogućnost u permanentnom obrazovanju. Prikazani su različiti načini uporabe računalnih mreža u podučavanju i učenju i različiti rezultati ovoga oblika interakcije. Zaključak koji prevladava iz relevantne literature i provedenih istraživanja ukazuje da su online aktivnosti vrlo prikladne za dodiplomsko i stalno stručno obrazovanje. Zajednički element koji povezuje sve vrste online učenja je upotreba računalnih mreža, Interneta i svih drugih lokalnih vrsta. Kada ih usporedimo s tradicionalnim predavanjima onda primjećujemo višu razinu kritičkog razmišljanja i rješavanja problema.