Plan i program školskih knjižnica u hrvatskoj i svijetu - Lasić-Lazić, Jadranka (Array, 2001)
Ovaj rad se temelji na analizi kvalitete izrade programa školskih knjižnica u Hrvatskoj i komparaciji s knjižnicama u svijetu. S obzirom da je to područje golemo, za potrebe istraživanja korišteni su dostupni materijali školskih knjižnica Zagrebačke županije, te školskih knjižnica u zemljama engleskog govornog područja tj. knjižnica u Australiji, Irskoj, SAD-u i Velikoj Britaniji.