Leksikografska obradba sinonima - Petrović, Bernardina (Array, 1999)
U izlaganju se pokazuje kako se u različitim tipovima hrvatskih jednojezičnika pristupa problemu obradbe sinonima. Zastupljenost sinonima u tim rječnicima i njihova obradba ovise o tipu, namjeni i opsegu rječnika. Način se obradbe u hrvatskim jednojezičnicima uspoređuje s rješenjima u stranim jednojezičnicima. Analizom postojećih rješenja pokušavaju se osvijetliti problemi koje otvara rječnička obradba sinonima, a predlažu se i temeljna načela za obradbu sinonima u hrvatskim jednojezičnicima. Osobita se pozornost pridaje mogućim načinima obradbe sinonima u različitim tipovima hrvatskih sinonimnih rječnika.