Na koji su jezik Dubrovčani prevodili Molierea ili kako su Alceste i Philinte postali Džono i Frano - Fališevac, Dunja (Array, 2001)
U radu se nastoji pokazati da su osamnaestostoljeni Dubrovčani, prevodeći velk broj Molièreovih djela na hrvatski, ne samo lokalizirali i prilagođavali dubrovačkim prilikama tekstove francuskog komediografa, nego da su svoja djela prevodili i na drugačije svjetonazore