Konfliktne perspektive suvremenog svijeta - Cifrić, Ivan (2001)
Članak govori o nekim pretpostavkama za budućnost. Suvremeni svijet je konfliktan, a to se očekuje i u budućnosti. Zato je potebna sposobnost za rješavanje konfliktnih problema kao što su: zaštita okoliša ili etnički i religijski sukobi. Autor ističe potrebu za preispitivanjem uloge razuma i etike, etosa i religija, te civilnog društva.