Hrvatska proza 1990.-2000 - Nemec, Krešimir (Array, 2002)
U tekstu se analiziraju aktualne tendencije u hrvatskoj književnosti u proteklih desetak godina. Prozna je produkcija u znaku pluralizma stilova, literarnih konecpcija i modela. Novost je procvat nefikcionalnih formi poput autobiografija, memoara, dnevnika, svjedočanstava. Novost je i zaokret prema realizmu i socijalnom mimetizmu. U tekstu se analizira i djelatnost književne grupacije FAK.