Hrvatski glagoli i govornici drugih jezika: od solista do orkestracije - Jelaska, Zrinka (2002)
U radu se raspravlja o predstavljanju glagolskoga sustava u poučavanju hrvatskome standardnome jeziku. Najprije se prikazuje glagolska morfologija i razmatraju dosadašnji prijedlozi glagolskih vrsta i kriterij njihova odabira. Predlažu se mogući pristupi prema polaznim glagolskim sustavima, dakle materinskim ili drugim naučenim idiomima. Polazni slavenski jezici dopuštaju različite pristupe, no morfološki jednostavniji jezici zahtijevaju pregledniji prikaz.
Projekt MZOS
HRV