I nomi di Alberto Savinio: dall'autonominazione all'autobiografia - Husić, Snježana (Array, 2003)
Polazeći od osnovne teze Ph. Lejeunea da autobiografiju karakterizira identitet autora, pripovjedača i protagonista, uspostavljen identitetom njihovih imena, na primjeru opusa A. Savinia koji je stvarao koristeći pseudonim, upozorava se na ograničenost Lejeunova modela autobiografije.