Pristup obradbi sintakse u jezičnim savjetnicima - Čilaš, Marica; Franić, Ivana (2001)
Hrvatski jezični savjetnici, priručnici koji dopunjuju osnove normativne priručnike (gramatike, pravopise i rječnike), obrađuju uglavnom leksičke probleme, dok je sintaksa u njima slabije zastupljena. Autorice, s namjerom da istaknu važnost povezivanja praktičnih i teorijskih zadataka, ponovno aktualiziraju pitanja jezičnoga normiranja, sintaktičke razine i njezinih jedinica te koncipiranja i pisanje samih savjetnika.
Projekt MZOS
HRV