Mali učenik i velika "teacherica" - Mihaljević Djigunović, Jelena (Array, 2003)
U radu je riječ o osobinama koje bi trebao imati učitelj stranoga jezika koji poučava djecu rane školske dobi. Polazi se od popisa osobina uspješnoga nastavnika stranih jezika koji je sastavila Penny Ur (1998) i razmatra njegova primjenjivost na rano učenje. Potom se opisuju tri tipa učitelja na temelju iskustava iz hrvatskoga projekta ranoga učenja stranih jezika. Autorice drže da se poželjne osobine mogu razviti djelovanjem na učiteljeve stavove o ranom učenju i poučavanju stranoga jezika.