Some Italian-Croatian False Friends in Restricted Collocations - Ljubičić, Maslina (2002)
U talijanskom i hrvatskom pojedine riječi istoga etimona predstavljaju lažne parove koji dolaze do izražaja kad se pojavljuju u leksičkim kolokacijama. Vrlo često hrvatske kolokacije slijede model njemačkoga jezika.
Projekt MZOS
ENG