Slovopisna i pravopisna norma u gradišćanskohrvatskim gramatikama - Gulešić, Milvia (2002)
U radu se govori o slovopisu i pravopsiu u gradišćanskohrvatskim gramatikama, jer je određeni tip slovopisa i pravopisa prihvaćen u Gradišću (nekadašnjoj zapadnoj Ugarskoj) kroz nastavnu i kulturnu djelatnost tih gramatika. Utjecaj hrvatskoga standardnoga jezika najizrazitiji je upravo na području pravopisa, jer pravopisne norme ne zadiru u jezični sustav. Slovopisna i pravopisna norma gradišćanskohrvatskoga književnoga jezika, utemeljenoga na čakavskom narječju, stvarala se pod neposrednim utjecajem slovopisne i pravopsine norme hrvatskoga standardnoga jezika.
Projekt MZOS
HRV