Obrambeni sustavi na Slavonskoj krajini u 16. stoljeću: kvantitativnohistorijska istraživanja - Štefanec, Nataša (2004)
Na temelju nekoliko popisa vojske na Slavonskoj krajina i špijunskih izvještaja o zaposjednutosti utvrda na osmanskoj strani granice autorica je rekonstruirala linije utvrda i njihovu zposjednutost na obje strane granice te vojne odnose snaga i strategije obiju sila u ratu u 16. stoljeću.
Projekt MZOS
HRV-ENG