Glas i izgovor nakon laringektomije - Štajner-Katušić, Smiljana; Liker, Marko; Mušura, Maja (2003)
U radu je uspoređena kvaliteta govora (glasa i izgovora) dvije skupine alangealnih pacijenata. Prva skupina se služi ezofagealnim govorom, a druga govornim aparatima. Rezultati su potvrdili hipotezu da svaka od dviju metoda ima svojih prednosti te da ih u rehabilitaciji treba kombinirati.
Projekt MZOS
HRV