Hrvatska javnost i novinstvo prema srpsko-bugarskom ratu 1885. godine - Holjevac, Željko (Array, 2003)
Na temelju analize hrvatskog tiska iz 1885/86. autor se osvrće na odnos hrvatske javnosti prema srpsko-bugarskom ratu. Prevladavala je naklonost prema Bugarskoj i Bugarima. Stoga je i bugarska pobjeda u tom ratu uglavnom bila pozdravljena kao uspjeh pravednog otpora nad neopravdanom agresijom.