Ljudi, voda i prirodna sredina na Triplex Confiniumu: Vukasovićeve i Hacquetove ekohistorijske opservacije u Lici i Krbavi u drugoj polovici 18. stoljeća - Holjevac, Željko (Array, 2003)
Autor se bavi ekohistorijskim opservacijama u Vukasovićevom i Hacquetovom opisu Like i Krbave i okolnoga krškog ozemlja iz 1770-ih i 1780-ih godina u mjeri u kojoj se one posebno odnose na ulogu i značenje vode u prirodnoj sredini i životu ljudi u tim dijelovima tromeđe ("Triplex Confinium") u drugoj polovici 18. stoljeća.