"Zajednička kupka": pokušaj interpretacije - Pavličić, Pavao (2004)
"Zajednička kupka" je neka vrsta rekapitulacije: u njoj se o Marinkovićevim opsesivnim motivima govori najizravnije i najneposrednije. Marinković je progovorio i o književnom zanatu, pa bi taj roman trebalo promatrati i u tom svjetlu. Budući da je on ispričan u prvom licu, treba u pripovjedaču koji je svu noć slušao, vidjeti i samoga autora, a njegovo priznanje o svome skoku i padu kao neku vrstu ironičnog komentara vlastita književnog opusa.
Projekt MZOS
HRV