Polonofilskie ideologemy i mitologemy w chorwackiej literaturze barokowej - Fališevac, Dunja (2003)
U članku se opisuju djela hrvatske barokne književnosti s poljskom tematikom i ispituju razlozi polonofilske orijentacije dubrovačkih baroknih autora.
Projekt MZOS
Poljski