Quality of Life in Chronic Skin Disorders - Jokić-Begić, Nataša (Array, 2004)
Cilj istraživanja bio je usporediti subjektivnu procjenu kvalitete života, te razinu depresije i anksioznosti oboljelih od psorijaze, ostalih kroničnih dermatoloških bolesti, gastrointestinalnih bolesti i zdravih ispitanika. Razina anksioznosti određena je STAI upitnikom, a razina depresivnosti BDI upitnikom. Dobiveni rezultati ukazali su da sama tjelesna bolest nije dovela do smanjenja subjektivne procjene kvalitete života, međutim različite skupine sudionika razlikovale su se u stupnju anksioznosti i depresivnosti. Psorijaza se pokazala bolešću koja je povezana s najvišim razinama anksioznih i depresivnih simptoma