Antigona, Antigone - Čale Feldman, Lada (2004)
Referat o "Antigoni, kraljici" Tonča Petrasova Marovića, pokazuje kako je riječ ne samo o rijetkom primjeru reinterpretacije Sofoklova predloška, nego i o dosljednom udvostručenju antičke matrice, slijedom kojega dolazi do sukoba i zamjene "stare" i "mlade" Antigone, kako junakinje tako i teksta naslovljenog njezinim imenom.