Vlaške zajednice i njihov utjecaj na ekosistem dravskog porječja - Šarić, Marko (2003)
U radu se analizira dvosmjerni interaktivni utjecaj vlaških zajednica na ekosistem donjeg dravskog porječja (Slavonska Podravina)u ranom novom vijeku (16.-17. stoljeće). Prati mijene u okolišu, te socioekonomske preobrazbe Vlaha iz pretežno mobilno-stočarskih u agrarno-sedentarizirane skupine.
Projekt MZOS
HRV