Javni spomenici posvećenja starih gradova na hrvatskoj obali - Fisković, Igor (Array, 2004)
Simbolične skulpture u urbanim prostorima od srednjeg vijeka do renesanse posebni su temat "sakralizacije" središta povijesnog života razmatranim na dosad zanemarenim primjerima javnih spomenika u Zadru, Trogiru te Splitu i Dubrovniku.