Mickiewicz u Hrvata: između legende, estetike i politike - Blažina, Dalibor (2003)
Članak se bavi recepcijom djela Adama Mickiewicza u Hrvatskoj, utjecajem njegovih etstetičkih i političkih stajališta. Posebna se pozornost posvećuje interesnom čitanju i interpretiranju Mickiewicza - kao argumenta u književnim i ideološkim raspravama.
Projekt MZOS
HRV