Barbarizmi Frana Kurelca - Pranjković, Ivo (2003)
U prilogu je riječ o polemici Frana Kurelca i Adolfa Vebera Tkalčevića koja je započela Kurelčevim napisom Mulj govora nespretna i nepodobna nanešen na oblae našega jezika, u kojoj se između ostaloga barbarizmima proglašavaju i riječi tipa 'izgledati', 'predstaviti', 'prostorija', žrtva', 'zateći', 'posjednik' itd., a uzvratio Veber tekstom Obrana njekoliko tobožnjih barbarizamah u kojem uglavnom uvjerljivo pobija Kurelčevu argumentaciju.
Projekt MZOS
HRV