Identifikacija, pripadnost i globalizacija - Grbić, Jadranka (2004)
Referat upozorava na višedimenzionalnost identiteta, na granice koje se stvaraju u interakciji samo/pripisivanjem distiktivnih obilježja, čime se vrši distanciranje i istovremeno identifikacijski proces.