Smisel in vsebina razstav o dediščini ali izdelek kot vpliv - Šola, Tomislav (2003)
Razstave se smatraju ze edini izdelek institucij s področja dediščine. Tako institucije kot razstave so zgolj del kompleksnega izdelka, ki presega to zunanjo podobo muzeja. Vpli na družbeno skupnost s ciljem harmoničnega razvoja in ravnovesja med človekom in njegovim okoljem je kibernetični problem upravljanje družbe. Modrost kot oblika moralno usmerjenega znanja mora biti glavni izdelek dejavnosti na području dediščine.
Projekt MZOS
SLV