Ueber die (Un)Erkennbarkeit der Reisekultur im Hintergrund von Csaplovics' Beschreibung westungarischer Kroaten aus dem Jahr 1828 - Holjevac, Željko (2003)
Autor nastoji detektirati tragove kulture putovanja u pozadini Csaplovicseva opisa zapadnougarskih Hrvata iz 1828., tj. u kojoj su mjeri njegovi navodi posljedica osobnog uvida u stanje na terenu a koliko rezultat informacija iz druge ruke.
Projekt MZOS
GER