Skulptura u sakraliziranome krajoliku - Belaj, Marijana (2003)
U sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, od baroknog dvorca u Klenovniku do kapele Sv. Vuka (Wolfganga) vodi 4 kilometara dug seoski put uz koji je nanizan niz stupova - postolja za reljefe i kipove sakralnoga sadrzaja. U radu su za navedeni prostor provedene raznovrsne rasclambe ? mitoloska na poganskoj prahrvatskoj razini, krscanska ikonoloska, pucka predajna sve do najnovijih zahvata (postavljanje raspela kod Cikaca) i poboznosti (korizmeni Krizni put) ? nadopunjaju jedna drugu i svjedoce o tome da je jednoc sakralizirani prostor, unatoc promijenjenim interpretacijama, pa i usprkos ideoloskim nastojanjima, ocuvao svoj kontinuitet i nije se desakralizirao ; to je tlo, posveceno u jedno davno vrijeme, ostalo svetime do danas i odnos lokalnoga zivlja prema njemu nije se izmijenio.