Napomene uz proučavanje hrvatskostaroslavenskoga jezika - Damjanović, Stjepan (Array, 2004)
Opisuje se prvo razdoblje hrvatske inačice staroslavenskoga jezika (do kraja XIII. stoljeća).Autor predlaže da sve tekstove napisane u tom razdoblju promatramo s obzirom na njihov odnos prema normi hrvatskostaroslavenskoga jezika.