"Vitkacii maledicta" u hrvatskom jeziku - Blažina, Dalibor (Array, 2005)
Članak se bavi specifičnostima stilistike poljskog pisca Stanislawa Ignacyja Witkiewicza. Posebna pozornost pridaje se problemu prevođenja piščevih žargonskih neologizama na hrvatski jezik.