Stellung und Bedeutung der Versepik in der kroatischen Literatur - Fališevac, Dunja (Array, 2005)
U radu se pregledno opisuje mjesto i funkcije što ih je epika u stihu obnašala u hrvatskoj književnoj kulturi od srednjega vijeka do 20. stoljeća. Osim strukturnim osobinama pojedinih stihovanih epskih djela posebna je pozornost posvećena opisu ideoloških, društvenopolitičkih i svjetonazorskih koncepcija stihovane epike u pojedinim razdobljima hrvatske književne kulture.