Stilska uporišta Matoševa polemičkog govora - Bagić, Krešimir (Array, 2004)
A. G. Matoš je autor koji je utemeljio ključne polemičke strategije u hrvatskoj književnosti. Među inim, on polemički stil manirizira sljedećim postupcima: polemičkim imenovanjima, portretiranjem u opoziciji, polemičkom maksimom i polemičkom poentom.