Sveti Grob u Jeruzalemu kao topografski element u ranokršćanskoj i srednjovjekovnoj umjetnosti - Milinović, Dino (2003)
U radu se obrađuje motiv Kristova groba u ranokršćanskoj umjetnosti te mogući utjecaj arhitekture svetišta i specifičnog liturgijskog aparata na ikonografiju ranokršćanske i srednjovjekovne umjetnosti. Postavljamo pitanje da li je kršćanska ikonografija bila pod utjecajem stvarne jeruzalemske "topografije", kao što je to predloženo za neke druge ikonografske motive vezane uz kršćanska svetišta u Palestini.
Projekt MZOS
HRV