Prilog poznavanju dubrovačke minijaturistike XV. stoljeća - Prijatelj Pavičić, Ivana (2004)
U radu se pokušava riješiti pitanje atribucije i datacije minijatura koje se nalaze u tzv. Akademijinom dubrovakom molitveniku.