Neboderi u Zagrebu - najznačajniji sociološki aspekti - Čaldarović, Ognjen (2004)
U radu se problematizira noviji razvitak Zagreba koji odlikuje sve češća izgradnja nebodera posvuda u gradu. Ukazuje se na problematičnost smanjivanja i ukidanja javnog prostora i pojačavanje utjecaja korporativne izgradnje. Konstatira se da je planiranje grada ustuknulo pred izgradnjom pojedinačnih objekata, najčešće nebodera, čije funkcije ni ukupne posljedice najčešće nisu razmotrene u potpunosti.
HRV-ENG