Amerika i neeropski svijet u dramama Kosorova "pariškog ciklusa" - Rafolt, Leo (Array, 2006)
Radom se nastoji, kroz teorijske paradigme književne antropologije, interkulturalizma i kazališne sociologije, interpretirati "pariška faza" Kosorova književnog stvaralaštva, odnosno njegove manje poznate drame U Cafe du Dome i Rotonda. Smjestivši spomenute drame u u njihov idejno-povijesni i kulturni kontekst, nabrojivši njihova dramaturška i izvedbena obilježja, autor studije pokušava razotkriti strategije izvanknjiževne aluzivnosti prisutne u njima te iščitati modele društvenog, rodnog i, osobito, etničkog raslojavanja, kako i njihovu funkciju u proizvodnji stereotipa o američkom, bliskoistočnom i dalekoistočnom svijetu ranoga 20. stoljeća.