Teritorijalna organizacija pripovijedanja u "Kraljevstvu Slavena" - Husić, Snježana (2001)
Naratološka analiza historiografskog djela "Kraljevstvo Slavena" Mavra Orbinija pokazuje da se u temeljima narativne strukture nalazi ideja teritorija kao državnog i etničkog entiteta, koji se u tekstu promeće u organizacijsku okosnicu pripovijedanja.