Studij povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu od 1985-2005. - Dulibić, Frano (2007)
Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao najstarija i najutjecajnija institucija koja formira nove naraštaje povjesničara umjetnosti, tijekom posljednjih desetak godina iznimno brzo se mijenjao. Najznačajnije promjene dogodile su se u kadrovskoj strukturi, studijskom programu (Bolonjska reforma) i tehnici izvođenja nastave. Promjene otvaraju pitanja ključna za budući razvoj struke. Kao temeljno, nameću se pitanja koja znanja trebaju imati povijesničari umjetnosti nadolazećih generacija, koliko ih i gdje treba biti te koliko će ih moći dobiti posao u struci.
Projekt MZOS
HRV