Najstarija hagiografija sv. Anastazije: stanje istraživanja i problemi - Vedriš, Trpimir (2006)
U izlaganju su predstavljeni temeljni hagiografski izvora za štovanje sv. Anastazije, veze pasije sv. Anastazije (Passio S. Anastasiae) s najstarijim poznatim martirologijima (tzv. Jeronimov martirologij, Sirijski martirologij iz 411. god., i dr.) te drugim izvorima o ranom kultu sv. Anastazije.