Pokušaji spašavanja NDH - Hutinec, Goran (2005)
Potkraj Drugog svjetskog rata postalo je očiti kako će Njemačka izgubiti rat. U pokušaju da se izbjegne slom NDH, koja je svoj opstanak u kasnoj fazi rata mogla zahvaliti ponajprije Njemačkoj, u završnim mjesecima rata vrh vlasti Nezavisne Države Hrvatske u nekoliko je navrata bezuspješno pokušao spasiti NDH prelaskom na stranu Saveznika.