Internacionalizmi znanstvenog registra - Antunović, Goranka (Array, 2006)
Internacionalizmi su često uočavana karakteristika 'znanstvenog funkcionalnog stila' odnosno 'znanstvenog registra' hrvatskoga jezika. Nju, kao i druge osobine znanstvenog registra, govornici usvajaju obrazovanjem i iskustvom znanstvene komunikacije te je se, realiziranu, može smatrati oznakom osobnog i grupnog jezičnog identiteta. Ona je, međutim, u neskladu s preporukama o potrebi favoriziranja 'domaćih' riječi. Autorica će iznijeti razmišljanja o spomenutim pojavama i komentirati stavove informanata izražene u upitniku.