Les princes croates et l'architecture - Jurković, Miljenko; Maraković, Nikolina (2006)
U radu se raspravlja o elitnim arhitektonskim narudžbama hrvatskih ranosrednjovjekovnih vladara i inovacijama u hrvatskoj sakralnoj arhitekturi ranoga srednjega vijeka. Ta se arhitektura razmatra u kontekstu suvremenih europskih spomenika arhitekture, na koje se referira i čije modele preuzima u kreiranju vlastitih arhitektonskih rješenja.
Projekt MZOS
FRA