Učinkovitost plesne aerobike u transformaciji nekih motoričkih sposobnosti plesača - Oreb, Goran (Array, 1999)
Primjenjujući plesnu aerobiku u treningu profesionalnih plesača, autori su utvrdili da je plesna aerobika zahvalni kineziološki operator. Pored toga su utvrdili da je spomenuti operator najviše doprinio u poboljšanju frekvencije pokreta. Takva spoznaja predstavlja značajan činilac u programiranju treninga plesača.